Panets de nata fermentada

Panets de nata fermentada


L’altre dia vaig emprar nata fermentada (també anomenada crema agra o ‘sour cream’). Aquest és un ingredient que és com un iogurt però fet a base de nata en lloc de llet. S’utilitza bastant a la cuina mexicana (segurament n’haureu menjat a damunt de ‘nachos’ o dins alguna salsa). Com que me’n va sobrar un potet, vaig decidir improvisar aquests panets, que són ben flongets i suaus de gust. Amb pocs ingredients i no gaire estona, els tendreu fets i llestos per a menjar!

PANETS DE NATA FERMENTADA
Ingredients:

  • 600 g de farina
  • 7 g de sal
  • 180 g de nata fermentada (crema agra)
  • 250 g d’aigua
  • 12 g de llevadura fresca

Preparació:

Mesclau tots els ingredients menys la llevadura dins un bol i pastau fins que tengueu una bolla de massa consistent (pensau que la quantitat de farina/aigua sempre pot variar una miqueta). En aquest moment, transferiu-la damunt un marbre i aneu-la treballant i amassant fins que sigui ben fina i no es rompi.
Vos recoman que deixeu reposar-la intervals d’uns 2 o 3 minuts perquè es relaxi (perdrà la tensió que acumula a l’amassat). Veureu que després d’aquests intervals, la pasta és molt més fluixa i flexible.
En tenir-la ben treballada, dissoleu la llevadura en unes gotes d’aigua i incorporau-ho. Seguiu amassant fins que torni a ser homogènia i deixau reposar la massa uns 10 minuts.

En haver passat aquest temps, dividiu-la en 5 trossos i feis bolles amb les mans, intentant donar una mica de tensió a la superfície i posar la part lletja (la dels plecs) a baix.
Posau les bolles damunt una llauna enfarinovada (perquè no s’aferrin) i deixau-ho fermentar en un lloc on no hi hagi corrents d’aire durant aproximadament una hora o fins que hagin doblat el seu volum.

Encalentiu el forn a uns 200 ºC (sense ventilador) i en ser calent, posau-hi els panets a dedins amb un tall fet a damunt durant uns 30 minuts, o fins que siguin ben daurats.

En ser cuits, si no els vos heu de menjar en dos dies, els podeu tallar i congelar, de manera que els tendreu a punt en haver de fer un entrepà.

Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *