Galletes de mantega

Galletes de mantega


Unes galletes que les podeu acabar de moltes maneres: Tant les podeu fer primetes i cruixents i banyar-les amb un poc de xocolata del tipus que volgueu (o no), però per exemple també les podeu fer gruixadetes i que siguin com aquelles galletes escoceses amb un bon gust de mantega i que són tan cares..! Disfrutau-les!

GALLETES DE MANTEGA
Ingredients:

  • 250 g de mantega
  • 250 g de sucre en pols
  • 1 ou gran
  • 550 g de farina
  • 2 cullerades de suc de taronja
  • un polsim de sucre avaïnillat

Preparació:

Abans de començar, assegurau-vos que tots els ingredients estan a temperatura ambient.

Començau posant la mantega dins un bol gran i remenau-la fins que tengui la textura de pomada.
A continuació, incorporau el sucre. Una vegada ho teniu ben remenat, afegiu l’ou i mesclau-ho tot fins que quedi ben homogeni. S’afegeix l’essència (si se’n vol) o, per exemple, un polset de cacau per donar-lis un coloret més marró, i es torna a remenar.
Ara posau la farina tamissada, a poc a poc. Si es fa amb unes varilles es veurà que arriba un punt que la pasta queda com esmicolada. En aquest punt, passau a pastar-la amb les mans.
Quedarà una massa un poc forta. És ara que hi podeu tirar el suc de taronja i quedarà un poc més humida. Tornau pastar fins a tenir una bolla consistent de massa, la qual podeu posar dins la gelera envoltada d’un film transparent o dins una bossa de plàstic si planejau fer les galletes més tard.

Donau forma a les galletes i posau-les damunt una llauna untada d’oli perquè no s’aferrin.
Enfornau les llaunes així com les anigueu omplint a 170ºC uns 7 o 8 minuts cada una.

En ser fredes les podeu banyar en xocolata, fer-hi algun dibuix de sucre o bé guardar-les directament, això va a gustos!

Bon profit!

Un pensament a “Galletes de mantega

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *