Melindros

Melindros

La recepta dels melindros és ben senzilla però té uns quants passos que són crítics perquè surtin bé. Això sí; que no vos assusti la idea de provar-ho, perquè s’ho paga molt!

Comparativament amb els que podem comprar (a no ser que sigui d’un forn de proximitat o així..) són molt tendres i flonjos, i poden servir-nos per a fer diverses elaboracions (com tiramisú!!) o bé per menjar sols.

MELINDROS
Ingredients:

  • 5 ous
  • 120 g de sucre
  • 40 g d’aigua
  • un polset de sal
  • 180 g de farina fluixa
  • 20 g de farina de blat de moro (maizena)
  • sucre en pols

Preparació:

Per una banda, mesclau les dues farines (la de blat i la de blat de moro) i tamiseu-les amb un colador. Així evitarem que no es formin grums a l’hora d’incorporar-les. Així mateix, pre-encalentiu el forn a 220 ºC.

Per una altra banda, separau els blancs dels vermells dels ous i posau-los en bols separats. Afegiu la meitat del sucre (60 g) al bol dels vermells i, amb unes varilles elèctriques, pujau-los fins que hagin emblanquit una mica. Veureu que la viscositat ha augmentat (això vol dir que ho esteis fent bé!). En tenir-los pujats, afegiu, molt a poc a poc, l’aigua; sense deixar de remenar.

Al bol dels blancs d’ou, afegiu-hi un polset de sal i, havent fet les varilles ben netes i eixutes (important), començau a pujar els blancs; a màxima velocitat. En començar a emblanquir, afegiu l’altra meitat del sucre (60 g) a poc a poc. Seguiu batent fins a arribar a un punt de neu suau (han de tenir la textura d’espuma d’afaitar, més o menys). És important que no estiguin batuts excessivament.

Ara, incorporau amb la mà les farines tamisades dins el bol dels vermells d’ou que havíeu reservat abans. En estar integrades, afegiu la meitat dels blancs d’ou i remenau amb la mà fent moviments envolvents i la mà oberta; intentant llevar el mínim d’aire de la mescla. Quan estigui homogeni, afegiu la resta dels blancs i remenau el mínim perquè estigui tot ben incorporat.

Preparau un paper sulfuritzat (de forn) damunt una llauna i, carregant una màniga pastissera (amb boca llisa) amb la mescla que heu fet, feis unes línies de 10 cm arreu del paper de forn, deixant espai entre elles perquè s’inflaran un poc.

Sense perdre gens de temps, espolsau per damunt sucre pols amb un colador i enfornau immediatament durant uns 5 minuts o fins que siguin ben daurats. Aquest pas és molt crucial, perquè la massa perd aire molt fàcilment. Repetiu l’operació fins que no quedi gens de massa i ja ho tendreu!

Bon profit!

2 pensaments a “Melindros

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *