Mousse de xocolata

Mousse de xocolata

La millor mousse que he aconseguit fer la presento a continuació! :)

Veureu que té un toc de cafè i mooolta xocolata! També, no duu nata; cosa que la diferencia d’algunes altres receptes.

En el procés d’elaboració hi ha un pas que se’m va acudir i que, a partir d’aquell moment, ha resultat ser fonamental en el procés de fer la mousse… Aquest és que els vermells d’ou (rovells) es posen en un bany maria per tal de dissoldre-hi el sucre bé, per emulsionar l’ou però també per a matar els bacteris que pugui tenir (considerant que els ous no es couen).
Tot això ens permet no notar el sucre granulat a la boca, tenir una textura elàstica i menjar ou cruu amb seguretat, respectivament ^^

Espero que vos agradi tant com a jo!

MOUSSE DE XOCOLATA
Ingredients (per a uns 10 tassonets):

  • 250 g de xocolata
  • 200 g de mantega
  • 20 g de cafè
  • 6 ous
  • 160 g de sucre
  • una culleradeta de sal

Preparació:

Posau un bol de tamany mitjà a bany maria (recordau que el bany maria és posar una olla amb aigua al foc i el bol a sobre, sense que el cul toqui l’aigua) i trossejau-hi a dins la xocolata. Posau-hi també la mantega i el cafè. Anau remenant això així com es vagi fonent fins que sigui líquid. Llevau-ho del bany maria i reservau-ho, deixant-ho refredar a temperatura ambient.

Per una altra banda, separau els blancs dels vermells dels ous i pujau, dins un bol, els blancs a punt de neu amb la culleradeta de sal (en aquest cas voldrem que formin pics però que no estiguin tan pujats que es trenquin).

Dins un altre bol més gran, mesclau els vermells dels ous amb el sucre. Posau ara aquesta mescla damunt el mateix bany maria i bateu amb unes varilles elèctriques (mentre està al bany maria) sense deixar de remenar només durant uns dos o tres minuts. Veureu que el sucre es dissol i que la mescla puja i comença a agafar la consistència d’una maionesa. Tot d’una en tenir aquesta consistència retirau-ho del foc (tardarà uns dos o tres minuts) ja que, si no, correm el risc que els ous comencin a quallar. Precisament aquest pas servirà per a donar una mica de viscositat a la mousse, així com per ‘matar’ qualsevol bacteri de l’ou gràcies a la temperatura a què s’haurà sotmès. Anau alerta, però, a que no es cogui l’ou! Per això és molt important que vigileu molt en aquest pas i, tot d’una que el sucre s’hagi fos bé i la viscositat augmenti, retirar-ho del foc sense deixar de remenar durant un minut més.

En tenir-ho fora del bany maria, afegiu-hi la mescla de la xocolata a poc a poc, sense deixar de remenar. Finalment, i amb una llengua de silicona, incorporau-hi els blancs d’ou pujats: primer la meitat i després l’altra meitat. Feis-ho sempre amb moviments envolvents i anant alerta a treure l’aire incorporat als blancs; fins que quedi homogènia la mescla.

Posau-ho dins copes, tassons, tasses o tassonets i deixau-ho refredar a la gelera durant 5 hores com a mínim! A partir d’aquest temps, tendreu la consistència ideal d’aquesta mousse.

La podeu guardar dins la gelera uns 4 dies.

Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *