Nevadets

Nevadets

Una recepta ben fàcil i que resulta molt per les festes és la d’aquests nevadets. La versió que teniu aquí és la que jo he creat després de llegir-ne vàries (totes empraven vi blanc), i el fet de posar-li suc de taronja li dóna un toc de gust molt especial. Espero que els disfruteu! Ja veureu que són addictius! ^^


NEVADETS
Ingredients:

 • 500 g de farina fluixa
 • 200 g de saïm
 • 50 g de suc de taronja o mandarina
 • 70 g d’aigua
 • 60 g de sucre
 • 1 polset de sal
 • 1 polset de bicarbonat
 • sucre en pols

Preparació:

Foneu primer el sucre amb el saïm, el suc de taronja o mandarina i l’aigua i afegiu-hi posteriorment la farina, el bicarbonat i la sal. Pastau-ho bé fins a tenir una massa consistent, la qual podeu posar dins un paper transparent i deixar reposar dins la gelera una hora com a mínim.

En haver passat el temps de repòs (tant pot ser una hora com un dia per l’altre), treieu la pasta de dins la gelera i deixau que temperi uns 5 minuts. A continuació, esteneu amb una aprimadora (un corró) la pasta en forma de rectangle fins que tengui un gruix de mig centímetre. Feis-hi dos plecs cap a l’interior: mirat horitzontalment, plegau el lateral esquerre cap a la dreta i el lateral dret cap a l’esquerra, de manera que quedin tres capes (com si plegàssiu una carta en tres). Aprimau-la de nou i repetiu aquest pas una altra vegada girant l’orientació de la pasta un quart de volta (90 º).

Tornau a estirar la pasta perquè tengui aproximadament un centímetre de gruix homogeni per tot i, amb un tassonet o un talla-galletes circular (o d’una altra geometria), tallau les formes deixant el menor sobrant de pasta possible.

Untau una llauna amb oli i posau-hi les formes damunt. Enfornau-les a 170 ºC durant aproximadament 30 minuts o fins que siguin daurades (alertau a no passar-vos perquè pot canviar el gust).

En sortir del forn, posau-los damunt una reixa i espolsaulos molt generosament amb sucre pols; que quedin ben arrebossats.

Si els espolsau de sucre quan els nevadets encara siguin calents, el sucre s’aferrarà millor i no se n’anirà tan fàcilment a l’hora de menjar, la qual cosa és important en aquesta recepta, perquè si no és molt poc dolça!

Bon profit!

3 pensaments a “Nevadets

 1. Ángela

  Hola,Miquel. Acabo de hornear estos Nevadets y ya los he probado, están riquísimos. A la mitad de ellos les he espolvoreado el azúcar mezclado con un poco de canela ¡ Qué bueeeeenooos!
  Muy sencillo de hacer y adecuados para estas fechas.
  Muchas gracias y Felices Fiestas.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *