Pasta fresca amb tinta de sípia

Pasta fresca amb tinta de sípia


Heu pensat en gaudir mai d’una pasta fresca casolana? Aquí teniu una recepta per a fer la vostra pasta negra amb tinta de sípia (o calamar). La podeu acompanyar d’una salsa de gambes com la de feimsenyorets o d’una salsa de tomàtiga ben senzilla amb uns allets. Aviat vendran altres versions de la pasta amb altres idees.

PASTA FRESCA AMB TINTA DE SÍPIA
Ingredients:

  • 4 ous grans
  • 8 g de tinta de sípia
  • 15 g d’aigua
  • 450 g de farina fluixa
  • una culleradeta de sal
  • semolina de blat per a que no s’aferri a l’hora d’estirar

Preparació:

Mesclau tots els ingredients menys l’aigua dins un bol gran i anau tirant l’aigua molt a poc a poc fins que vegeu que tota la farina queda incorporada. Dependrà de la mida dels ous que en necessiteu més o menys. Alerta! És important que la massa sigui forta, i només heu d’afegir aigua fins que la farina s’incorpori.

Tallau la bolla de pasta en 4 i bolejau cada tros. Tapau-ho amb un plàstic i deixau-ho reposar 10 minuts.

Ara preparau la màquina d’estirar pasta. Haureu d’anar passant cada bolleta ajudant-vos de semolina perquè no s’aferri la pasta. Passau la massa dues vegades per cada número. En cas que no tengueu màquina de pasta, ho podeu fer perfectament amb una aprimadora (rodillo).

En haver estirar tots els trossos, posau-los damunt una taula gran i deixau-los assecar una miqueta, amb una hora n’hi ha prou. D’aquesta manera aconseguireu que la pasta no s’aferri tant a l’hora de tallar-la. Si no deixéssiu aquest repòs, es formaria una pilota fàcilment una vegada tallada, i això no ens interessa.

Finalment, tallau la pasta amb la forma que volgueu. Ja sigui amb una màquina per pasta o amb el ganivet. Si ho feis a mà, val més que feu uns plecs i després talleu, de manera que optimitzeu el tall.

Bon profit!

2 pensaments a “Pasta fresca amb tinta de sípia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *