Pastís de formatge tendre i figues

Pastís de formatge tendre i figues


Aquest pastís el vaig fer a finals d’estiu, quan hi havia figues bones. El cos, de formatge tendre, té una textura de mousse, tot i que és un poc més dur i per això s’aguanta com a pastís, però és molt lleuger i no embafa gens! A més, és ben fàcil i ràpid de fer.

PASTÍS DE FORMATGE TENDRE I FIGUES
Ingredients:

 • 150 g de galletes ‘digestive’ (si feis la versió sense gluten, assegurau-vos que les galletes no en tenen)
 • 70 g de mantega
 • 160 g de llet
 • 6 fulles de gelatina
 • 250 g de nata líquida (35% de matèria greixosa)
 • 600 g de formatge tendre
 • 130 g de sucre
 • figues o arrop de figa (el suquet que fa en coure-les)

Preparació:
Foneu la mantega i posau-hi les galletes triturades, formant una massa que posarem al fons d’un motlle desmuntable.

Posau ara les fulles de gelatina a remull amb aigua freda. Encalentiu mentrestant la llet dins un parol, fins al punt que quasi arribi a l’ebullició. En aquest moment, i abans que no bulli, posau-hi les làmines de gelatina tretes de l’aigua i remenau sense aturar perquè s’hi disolguin bé. Colau aquesta mescla per si ha quedat qualque trosset de gelatina sencer i reservau-la.

Ara, rompre el formatge tendre amb el sucre i anar remenant perquè es vagi desfent. No vos recoman que el tritureu perquè llavonces vos quedaria una pasta… Val més mesclar-ho amb el sucre i anar aixafant-lo amb una forqueta fins que sigui ben petit. Afegiu-hi, en ser esclafat, la llet amb la gelatina ja colada i remenau-ho bé.

Muntau ara la nata i incorporau-la a la mescla anterior amb moviments envolvents per tal de baixar-la el mínim possible.
Afegiu la mescla damunt la base de galletes que ja teniu al motlle i deixau-ho reposar a la gelera durant tota la nit perquè la gelatina faci solidificar la mescla.

Després del repòs, hi podeu posar per damunt o bé una confitura que tengueu (una mica diluïda) o bé la proposta que vos faig: Es tracta de fer un arrop de figa. Per a fer-lo, pelau les figues i tallau-les a quarts. Posau-les dins un parol al foc amb dues cullerades de sucre i anau remenant fins que s’hagin desfet completament i sigui com un caramel de figa. Escampau-ho per damunt el pastís i ja el teniu!

Bon profit!

2 pensaments a “Pastís de formatge tendre i figues

 1. Tòfol

  Bones Miquel, de ses dues receptes que he provat de fer (sa primera, que feia abans, duia philadelphia), me qued amb aquesta! Sa textura i es gust que li dona es formatge tendre ens ha agradat més a tota sa família. I sa confitura de figa (que és lo més semblant a s’arrop de figa, que he trobat), també li dona un gust especial, diferent! Ja fris de que arribi sa temporada de figues per fer-la amb s’arrop que proposes! Salut.

  Respon
  1. fs_administrador Autor de l'entrada

   Uau Tòfol! Hi estàs molt posat, eh? Estic molt content que facis coses i que vos agradin!
   Pel que fa al pastís, a jo m’agrada molt aquesta versió, que és bastant diferent d’altres. En el blog hi ha una altra recepta de pastís de formatge, que aquella sí que duu formatge philadelphia combinat amb d’altres. Prova-la meam què trobes!
   Una aferrada!

   Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *