Bunyols

Bunyols


Com és tradició a Mallorca per aquestes dates, vos present una recepta per a fer els bunyols de verges. Així, totes les nines que vulguin fer una conquesta aquests dies, que s’apuntin la recepta! ;)

BUNYOLS DE VERGES
Ingredients:

  • 500 g de farina
  • 500 g de patata bollida
  • 20 g de llevadura fresca
  • 170 g de l’aigua de cocció de la patata
  • sucre

Preparació:

Bolliu primer de tot la patata pelada i tallada a daus fins que sigui ben tendre i deixau-la refredar sense escórre-la. En estar a temperatura ambient, separau la patata de l’aigua (reservant l’aigua per més endavant) i esclafau ben esclafada la patata fins a tenir un puré.
Mesurau uns 200 g d’aigua i foneu-hi la llevadura a dins. Mesclau tots els ingredients dins un bol amb la mà o amb unes varilles i afegiu una mica de farina o aigua per a tenir una massa consistent però bastant aferradissa.

Deixau fermentar la massa dins el mateix bol fins que hagi doblat el volum aproximadament (al voltant d’una horeta). Si passat aquest temps no esteu preparats per a fer els bunyols, podeu posar el bol tapat dins la gelera i la fermentació s’aturarà.

Encalentiu oli molt abundant (dos o tres dits d’alçada) dins una paella i en ser calent, posau-hi els bunyolets a dins *, anant-los girant en ser necessari i fins que estiguin ben daurats.

* Per a fer la forma dels bunyols, posau la mà esquerra dins la pasta i pitjant perquè surti entre els dits índex i polze. Amb la mà dreta banyada amb aigua agafau la bolleta de pasta que surt, fent un foradí posant en contacte els dit índex i el del mig i tirant-la dins l’oli directament.

Serviu els bunyols amb un bolet de sucre per a mullar-los a dins o bé amb sucre per damunt.

Bon profit!

Un pensament a “Bunyols

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *