Bunyols

Bunyols


Com és tradició a Mallorca per aquestes dates, vos present una recepta per a fer els bunyols de verges. Així, totes les nines que vulguin fer una conquesta aquests dies, que s’apuntin la recepta! ;)

BUNYOLS DEL DIA DE VERGES
Ingredients:

  • 500 g de farina
  • 500 g de patata bollida
  • 20 g de llevadura fresca
  • 150 g de l’aigua de cocció de la patata
  • sucre

Preparació:

Bolliu primer de tot la patata pelada i tallada a daus fins que sigui ben tendre i deixau-la refredar sense escórre-la. En estar a temperatura ambient, separau la patata de l’aigua (reservant l’aigua per més endavant) i esclafau ben esclafada la patata fins a tenir un puré.

Mesurau uns 150 g d’aigua i posau-la dins un bol juntament amb la patata esclafada. Si veieu que hi ha algun grumet, passau-hi la batedora. Foneu-hi ara la llevadura a dins. Seguidament, remenau-ho bé i afegiu la farina per a quedar-vos amb una massa bastant aferradissa.

Tapau el bol amb un film transparent i deixau fermentar la massa fins que hagi doblat el volum aproximadament (al voltant d’una horeta). Si passat aquest temps no esteu preparats per a fer els bunyols, podeu posar el bol tapat dins la gelera i la fermentació s’aturarà.

Encalentiu una paella amb oli abundant (dos o tres dits d’alçada) i, en ser calent, posau-hi els bunyolets a dins *, anant-los girant en ser necessari i fins que estiguin ben daurats.

* Per a donar forma als bunyols, posau la mà esquerra dins la pasta i pitjau perquè surti entre els dits índex i polze. Amb la mà dreta banyada en aigua, agafau la bolleta de pasta que surt i feis un foradí posant en contacte els dits índex i el del mig i tirau-la dins l’oli directament.

Serviu els bunyols juntament amb un bol de sucre per a arrebossar-los a dins abans de menjar.

Bon profit!

Un pensament a “Bunyols

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *