Crema de cacauet, o ‘peanut butter’

Crema de cacauet


Heu sentit mai a les pel·lícules americanes que sempre es fan torrades amb ‘peanut butter’? Això es traduïria com a mantega de cacauet, tot i que jo he decidit anomenar-la crema de cacauet perquè en realitat tampoc és una mantega, sinó que són simplement cacauets triturats.
El motiu principal pel qual public aquesta recepta és perquè quan vaig viure a Nord Amèrica em vaig aficionar molt a menjar aquest producte. Resulta que allà es pot comprar la versió ‘natural’ que bàsicament només té un ingredient, a diferència de la que venen a múltiples llocs que té moltíssims altres ingredients, entre ells l’oli de palma.
Així, ara que som a Mallorca trob a faltar aquest ingredient ja sigui per a menjar totsol com amb una torrada o dins un iogurt o per a elaborar altres receptes (com algunes galletes que he estat fent i que potser comparteixo aviat!).
En fi, crec que mai no havia publicat una recepta que només tengués un ingredient!
Com que algú va queixar-se que la darrera recepta publicada, el pa de suc de panses, era massa complicada, avui toca una de molt, molt senzilla per a contrarrestar.

CREMA DE CACAUET, O ‘PEANUT BUTTER’
Ingredient (en singular):

 • 500 g de cacauets amb closca o 300 g de cacauets pelats

Preparació:

Si comprau els cacauets amb closca i torrats (el més habitual..) haureu de treure-lis la closca i la pell. Creieu-me quan dic que això duu la seva estona, i és difícil no menjar-se’ls tots mentrestant ^^.


Una vegada teniu els cacauets sense closca i sense pell, posau-los dins un triturador d’aliments (pot ser tipus picadora de taula o idealment una thermomix).

Triturau-ho tot bé sense parar i veureu que comencen formant uns granets, segueixen amb una polseta i així com van guanyant temperatura, els cacauets deixen anar els olis i tot es transforma en una pasta cremosa.

Arribat aquest punt, podeu parar la màquina, assegurar que no teniu cap tros que no s’hagi triturat i posar-ho dins un recipient hermètic (un pot pot servir).

Vos recoman tenir-ho dins la nevera i creis-me que vos ho acabareu abans que tengui temps de fer-se malbé.
Bon profit!

2 pensaments a “Crema de cacauet, o ‘peanut butter’

 1. Maria Antònia Perello Femenias

  Bon dia Miquel i benvingut a sa roqueta malmenada! Fa goles aquesta crema de “cocovets”.Sempre mos dones bones idees. Gràcies! Esperem que acabi aviat i bé aquest DESASTRE. TOT ANIRÀ BÉ! SALUT! Maria Antònia.

  Respon
  1. feimsenyorets Autor de l'entrada

   Gràcies Maria Antònia! A veure si la proves de fer aquesta crema! Si t’agraden els cacauets passaràs gust! ^^

   Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *