Crema pastissera

Crema Pastissera


Una recepta molt útil en el món de la pastisseria i que, combinada amb pràcticament qualsevol massa dolça produeix un resultat exquisit havent invertit molt poca feina!
És d’aquelles que la podeu emprar en moltes elaboracions i que en podeu fer variacions, com no posar la farina de blat de moro (que ajuda a que sigui més espessa i sòlida), o bé afegir una mica de mantega al final per a donar-li la part de greix que la faria més cremosa, etc.
Aviat vendrà alguna recepta on la farem servir! Fins llavors, disfrutau-la!

CREMA PASTISSERA
Ingredients:

  • 500 ml de llet
  • 125 g de sucre
  • 2 vermells d’ou
  • 40 g de farina de blat de moro (tipus maizena)
  • la pell d’una llimona
  • una branca de canyella

Preparació:

Preparau, dins un tassó, un poquet de llet amb els dos vermells d’ou i la farina de blat de moro; mesclant-ho bé de manera que no hi hagi cap grum.

Posau al foc dins una olla la resta de la llet, juntament amb la pell de llimona, la canyella i el sucre. Anant molt alerta a que no es cremi la llet, feis-la arribar al punt d’ebullició i retirau del foc. Llevau la pell de llimona i la canyella i, fora del foc, abocau la mescla preparada anteriorment a la llet, remenant contínuament. Tornau a dur-ho al foc fins que arribi a bullir de nou. No deixeu de remenar mentre espesseix, encara que temporalment surtin grumolls. Ja veureu que al final queda tot ben incorporat i homogeni!

En tornar a bullir, llevau-ho del foc de nou i seguiu remenant, durant uns 10 segons. Repetiu el procés una vegada més fins que torni a bullir i retirau-ho del foc definitivament.

En refredar guanyarà viscositat i fermesa, de manera que si voleu fer algun farcit recoman que ho feu quan encara no sigui freda del tot. De tota manera, si una vegada solidificat hi tornau a passar unes varilles elèctriques, tornarà a guanyar flexibilitat i us ajudarà a fer farcits i formes amb una màniga pastissera.

Es conserva bé uns dies dins la gelera.

Bon profit!

4 pensaments a “Crema pastissera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *