Aquest pa és ideal pels amants dels sandvitxos o els planxats. A més a més, però, és un pa amb un aroma increïble i una suavitat extrema. Creis-me que quan en faig tots els veinats s’arrepleguen a la porta a ensumar de l’aroma que deixa anar. De ben segur que si el feis vos adonareu compte que no és comparable a cap pa de motlle de supermercat. Va, animau-vos que aquí en teniu la recepta.
- 450 g de farina de força
- 75 g d’ou (1,5 ous)
- 170 g d’aigua
- 70 g de mantega
- 20 g de sucre
- 8 g de sal
- 10 g de llevadura fresca
Preparació:
Mesclau, dins un bol, tots els ingredients excepte la llevadura. Pel que fa als ous, posau-ne dos dins un bolet i remenau-los bé. Ara afegiu-ne 75 g al bol principal. Feis reposos d’uns minuts en cas que amasseu a mà. En tenir apunt la massa, que ha de ser ben homogènia i elàstica, afegiu la llevadura esmicolada amb un esquitx d’aigua i incorporau-la bé.
Deixau un repòs de 10 minuts en el mateix bol i, passat aquest temps, formau una barra amb tota la massa del pa. Posau aquesta barra dins un motlle d’aproximadament 20 x 10 x 10 cm amb les parets prèviament ben untades amb mantega.
Posau-ho tot a fermentar fins que a la massa li faltin 2 centímetres per arribar a dalt del motlle. A continuació, tapau el motlle en cas que el tengueu amb tapa (si no, no passa res) i enfornau al forn preencalentit a 200 ºC amb ventilador durant uns 30 minuts.
El podeu conservar 4 o 5 dies perfectament dins la gelera o bé llescar-lo i congelar-lo dins una bossa.
Bon profit!
Si hi volem posar pipes o sessam, quan es millor afegir-ho?
Hola Lourdes!
Sempre que afegim elements sòlids a les masses (com llavors, fruits secs..) ho feim al final de tot, quan el gluten ja està ben format i falten pocs minuts per acabar l’amassat. Si ho féssim al principi, dificultarien la formació del gluten i acabarien massa triturades!
Segur q ho provaré. Gràcies
Gràcies Rosa! Espero que te surti molt bé!