Panet de tomàtiga per hamburguesa

Panet de tomàtiga per hamburguesa


Qui ho diria que poden ser tan bons uns panetets similars als de viena, ben tendres, però amb un toc de salsa de tomàtiga?
Si vos assegurau que la salsa que hi posau és de qualitat (o casolana, clar) l’èxit està garantit! Provau-ho amb diverses combinacions d’hamburgueses a veure com vos agrada més!

PANET DE TOMÀTIGA PER HAMBURGUESA
Ingredients (per a 4 unitats):

  • 220 g de farina panificable
  • 25 g de llevadura fresca
  • 50 g de salsa de tomàtiga
  • 25 g de llet
  • 5 g de sal
  • 20 g de sucre
  • 25 g de mantega
  • 1 ou
  • llavoretes de sèsam

Preparació:

Mesclau dins un bol gran la mantega a temperatura ambient amb l’ou fins que estigui ben incorporat. Afegiu ara la llet i la salsa de tomàtiga, juntament amb la llevadura esmicolada, perquè es pugui fondre bé. En ser ben homogeni, posau-hi els ingredients secs: la farina la sal i el sucre. Pastau-ho bé i veureu que queda una massa una mica aferradissa però consistent. Feis una bolla ajudant-vos d’un poc de farina en les mans i deixau-la reposar 10 minuts, lliure de corrents d’aire.

Passat aquest temps, dividiu la pasta en 4 trossos iguals i feis bolletes, aplanant-les amb la mà plana fent servir una mica de farina perquè no s’aferri a la superfície de treball. Ara tapau aquestes quatre formes amb un pedaç (drap) i deixau-les fermentar una horeta i mitja o fins que dupliquin el seu tamany.

Enceneu el forn a 200 ºC sense ventilador. En ser calent, espolsau unes llavoretes de sèsam per damunt els panets i enfornau-los uns 10 minuts aproximadament (han d’agafar coloret).

Els podeu conservar dins el congelador perfectament, i vos recoman que els talleu per la meitat de manera que estiguin apunt per a posar dins la torradora i muntar l’hamburguesa quan vos véngui de gust!

Bon profit!

3 pensaments a “Panet de tomàtiga per hamburguesa

    1. fs_administrador Autor de l'entrada

      Hola Lourdes!
      La farina panificable té una força que està entremig de la farina fluixa i de la farina de força (que són les que habitualment trobam en un supermercat). Com més força té una farina més gluten genera i això permet una fermentació més llarga (per això les farines de força s’empren per a fer ensaïmades o brioixos, que tenen masses pesades i fermentacions llargues).
      Si tens l’oportunitat de comprar la farina al forn de confiança on sols anar, demana-la panificable. Si no poguessis, et recoman que mesclis meitat i meitat de les dues esmentades.

      Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *